Ledig og ufaglært

Der er dem, som endnu af forskellige grunde ikke har opnået en færdig uddannelse, der kvalificerer dem til et job inden for et bestemt fagområde. Det kan for nogle godt være med til at det opleves sværere at få et ønsket job end det er for dem med uddannelse.

Det kan også være der ikke er fx økonomisk eller praktisk mulighed for uddannelse, men man alligevel har en del kompetencer, som er opbygget gennem fx livserfaring, erhververfaring, kulturel erfaring, socialerfaring, men ikke har papir på det.

Når så det ene job efter det andet søges uden at der kommer noget ud af det, kan det godt være svært at blive ved med at være optimistisk. Det kan betyder at man måske kommer rundt i det ene forløb efter det andet gennem sit officielle netværk. 

Om man vil det eller ej, kan det godt blive sådan at på grund af de mange afslag eller forløb man kommer igennem,,. at det er svært at bevarer sin selvtillid og selvværd. 

Et eksempel

En mand i nogle år arbejdet som ufaglært på kontor i et fritidshjem. Men på grund af besparelser, mister manden sit job. Han får dog 3 månderders opsigelse og begynder med det samme at søge tilsvarende job. Han er ikke mere end i 30ërne. Han bliver ved med at søge efter job og kommer også til nogle jobsamtaler.

Men når alligevel ikke at få et nyt job inden at opsigelsesperioden er forbi. Så han står uden job og kommer på understøttelse. Det eneste han nu tænker på, er at komme igang igen, men der er ikke mange jobs at søge efterhånden og der går også længere tid mellem jobsamtalerne.

Samtidig bliver han også sendt ud i noget jobpraktik, der muligheds kan betyde fast arbejde bagefter. så han gør sit bedste, men så har de alligevel ikke brug for ham længere efter at praktikperioden er slut.

Han mente at nu var hans muligheder bedre, med denne jobpraktisk, men istedet for oplever han at andre kommer nemmere i betragtning til job og nu kommer han ikke længere til samtale. Men istedet skal han nu et jobsøgningskursus. Han har nu svært ved at bevarer optimismen...

Derfor er han begyndt tænke, hvad er der så at gøre? 

Ledig og hvad så nu?

Online foredrag 

Se dette online foredrag, som inspiration til dig, med gode råd, løsningsmodeller og strategier hvor, hvordan du med dine kompetencer og erfaringer kan være med til at højne din vej til SLUT med Ledighed og komme igang med at arbejde med det du gerne vil!

Du er ikke alene, og der er mange, som står i samme situation som dig. Derfor har vi lavet dette online foredrag. Det er nødvendigt at der tænkes ud boksen - og gerne sammen med dig. 

Prisen på dette online foredrag, der varer ca 1 1/2 time koster 250,00 kr i deltagerpris. Vi glæder os til at hjælpe dig. Når du har tilmeldt dig, vil du modtage en mail med dato og tid for, hvornår foredraget finder sted.

 

 

 

Du kan tilmelde dig til online foredrag her

Fyldt med inspiration, gode råd, løsningsmodeller og strategier til at komme i mål: SLUT med Ledighed